top of page

MIJN NAAM IS MELLANIE

7 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van luiertaarten voor vrienden. Je kent het wel, een vriendengroep waar steeds meer kinderen geboren worden en je wilt niet met hetzelfde standaard cadeau aankomen. Na wat googelen kwam ik terecht bij luiertaarten. Alleen vond ik het leuk als de vorm zou passen bij het stel met een boerenbedrijf. Daar gingen mijn hersenspinsels overuren maken. Toen kreeg ik het idee om een leuke trekker te maken van luiers, na wat gepuzzel is het toch gelukt. Het resultaat was leuk en de ouders waren er erg blij mee. 

 

Toen er een aantal luiertaarten cadeau zijn gedaan werd er steeds vaker gezegd, 'je zou er wat mee moeten gaan doen'. Zelf kom ik uit een ondernemend gezin. Mijn vader is een veredelaar in de aardbeien en mijn zus heeft haar eigen schoonheidssalon opgebouwd. Het is er toch stiekem met de paplepel ingegoten. 

 

Dus met alle vertrouwen van mijn vriend heb ik de stap aangedurfd, want ja : 'wat nou als, en kan ik dat wel? Die eeuwige twijfelkont is hierbij niet altijd handig. We stapte er in met het idee om dit hobbymatig op te pakken. 

Een paar keer op onze jaarmarkt in het dorp te staan. 

 

Wist je dat ook hij de naam heeft bedacht? Ik ben altijd van het kroelen en knuffelen geweest. Hij riep het als een geintje door het huis:' Waarom noem je het geen kroel&knuffel, aangezien jij niks liever doet dan dat'.. En ja, dat was hem! Dat was mijn naam, dat wilde ik op de markt zetten! 

 

Al snel kwamen de speelgoedkisten om de hoek kijken. Dit groeide uit naar verschillende soorten en maten. Mensen wisten mij te vinden voor mooie speelgoedkisten en eerlijk gezegd, werd ik er ook steeds handiger en beter in.  Na 5 jaar stond Kroel & Knuffel  bekend door de speelgoedkisten, maar wat veel mensen niet wisten is dat ik ook nog leuke babymusthaves had. 

 

Samen met mijn vriend gingen we opzoek naar leuke artikelen voor de webshop. We hebben het altijd samen gedaan. Hij de boekhouding en ik het creatievebrein, een goede aanvulling voor elkaar. Ook hij is nu druk met het schilderen en tekenen van de speelgoedkisten. Alleen is het niet meer rond te breien. Waar ik s'avonds laat nog aan het schilderen ben, smeert hij s'morgens het brood voor de kleintjes. We doen echt alles samen, het gezin, het huishouden en Kroel&Knuffel.

 

3 kinderen verder is het zo gegroeid dat het zeker niet meer hobbymatig te noemen is en ik er intens van geniet als er weer een mooie bestelling binnenkomt! Met een gave nieuwe collectie vond ik het tijd om Kroel&Knuffel in een nieuw jasje te steken. Daar hoort een nieuw logo bij en een vernieuwde website en natuurlijk een fysieke winkel. 

 

Wat ben ik TROTS op mijn Kroel & Knuffel!

MELL-FACT

Een linkshandige creatieveling

bottom of page